2023-05-28 66 瀏覽
今次同班好姊妹揀咗呢間有格調同以wellness為主嘅西餐,試下佢個weekend dinner佢個weekend 2 courses dinner 有適合meat lover或者vegan 嘅菜式,啱晒我哋呢班有鍾意食肉又有prefer素食者嘅組合,餐廳亦有得加free flow wine,我地今次就冇特別加,同姊妹飲下紅酒同mocktail ,慢慢傾吓計chill吓Scallops and bacon 裏面嘅帶子肥厚鮮甜,加入煙肉增加鹹香味,點埋黑松露豌豆醬,食落有淡淡松露香,醬汁調製得啱啱好,唔會會遮蓋佢嘅海鮮鮮味Caesar salad 同 mushroom都係vegan,不得不讚個蘑菇整得好入味而且好多汁Smokey Beefy Short Ribs 牛肉咬落都算幾軟腍,配埋BBQ醬都幾惹味,配菜仲有西蘭花,鷹嘴豆同甘筍,夠晒飽肚Smoked Salmon 皮脆內軟,三文魚肉無骨同都肉質幾嫩滑,下面重鋪滿咗avocado salad,健康好味之餘又中和返魚嘅油膩感Eggplant Stack mix埋羽衣甘藍同其他配料醬汁,eggplant都整得juicy同幾濃郁,而且表面灑

Eggplant Stack mix埋羽衣甘藍同其他配料醬汁,eggplant都整得juicy同幾濃郁,而且表面灑滿蒜蓉麵包碎,令其口感層次更加昇華

到最尾我哋仲order咗兩款是日蛋糕,紫薯味同黑朱古力味都算幾出,而且唔會太甜,啱啱好