2017-05-26 8446 瀏覽
Friday night 想食得精緻啲飲少少酒揀咗有 seaview 嘅 penthouse一出𨋢就見到 Moet champagne 同 flamingo 嘅裝飾好有夏日 party feel 又帶點 fancy 💖 呢個 set menu for 2 有 4 個 course 同 champagnemenu 內嘅選擇都唔錯, very value for money!好啱有選擇困難症嘅我 😂餐前麵包好軟熟,外皮脆脆哋加埋酸酸嘅醬,非常開胃我本時對麵包都係一塊起兩塊止但今次同朋友成盤都食哂 😋【Hokkaido Scallop Carpaccio】帶子上面有個牛油果、青蘋果、蕃茄同 citrus fruit 組成嘅小山係一個好清新嘅 starter【Deviled Crab Cake】crab cake 嘅蟹肉味道比較濃烈,好惹味伴碟嘅兩種 sauce 都好食我就鍾意配彩色嗰個 mango salsa 多啲【Porcini Mushroom Bisque】杰身嘅濃湯,幾濃郁【Coal Grilled Aged U.S. Prime Rib-Eye Steak】牛扒水準好高!肉質好軟嫩

Friday night 想食得精緻啲飲少少酒
揀咗有 seaview 嘅 penthouse

好有夏日 party feel 又帶點 fancy 💖

好啱有選擇困難症嘅我 😂

餐前麵包好軟熟,外皮脆脆哋
加埋酸酸嘅醬,非常開胃
我本時對麵包都係一塊起兩塊止
但今次同朋友成盤都食哂 😋

【Hokkaido Scallop Carpaccio】
係一個好清新嘅 starter

【Deviled Crab Cake】
crab cake 嘅蟹肉味道比較濃烈,好惹味
伴碟嘅兩種 sauce 都好食
我就鍾意配彩色嗰個 mango salsa 多啲

【Porcini Mushroom Bisque】
杰身嘅濃湯,幾濃郁

牛扒水準好高!肉質好軟嫩,一切開充滿肉汁
基本上都唔駛加任何 sauce 👍🏻
伴菜嘅 garlic 同薯仔粒粒都好好食

【Slow-Cooked Akaroa King Salmon】
我好怕食熟嘅三文魚,好多時都會煮到好硬好嚡口
不過呢個 salmon 就好嫩滑 😋 有驚喜!
底下嘅粒粒意粉 fregola 有少少煙奀
配搭幾得意

【Penthouse Mini Dessert Platter】
呢啲 mini size 嘅拼盤簡直係我嘅至愛
每樣都可以淺嚐一下,呢度滿足咗四個願望 😂
最大個嗰個係 panna cotta 嚟
好有奶香,仲好「動 L」
另外 brownie 都好好味,朱古力味濃厚
食到少少朱古力碎,好有口感

成餐飯都好滿意,食物嘅質素好好
服務亦都貼心,侍應好有禮貌同 helpful
見到客人影相會主動行埋嚟問需唔需要幫手
換碟呢啲都好基本,但係連張枱有兩碟食物都會問你駛唔駛將啲食物擺近你!
(因為要相機食先,所以食食下張枱比我搞亂咗啲 😂)
絕對會再嚟 👍🏻
  • Coal  Grilled  Aged U.S.  Prime  Rib-Eye  Steak
  • Penthouse  Mini  Dessert  Platter