2010-07-02 44 瀏覽
觀塘工廠區的驚喜!間中會去觀塘工廠區出差,要揾嘢食來來去去都係D茶餐廳GA LA. 想揾D坐得舒服食物又唔錯都幾難...但係上兩個星期俾我發現到D驚喜喎!哩間CORNER 90地點就真係比較僻D,但係你哋如果知道大水渠近麗港城大馬路嗰邊GEI鴻圖道,就應該唔難揾到GEI! 佢位置係CORNER 位, 可能咁叫CORNER 90 GWA!間餐廳裝修簡潔,帶有少少地中海FEEL,但係就出奇地乾淨,又有D輕音樂做陪襯,環境好舒適,我估第時間PRIVATE PARTY哩個地方都係唔錯選擇. 食物方面哩,我哋選咗幾款INDIAN DISH試吓味道,我一向都對INDIAN FOOD無乜興趣,但係老闆話要點INDIAN菜一齊SHARE,咁雖然餐廳有其他西餐,我哋都點咗三四樣INDIAN DISH囉~有驚喜喎~其實D菜式係咩名我都唔係好識, 但係一定要叫: INDIAN YELLOW RICE:好掂! 平時食嗰D好DRY,哩間就做得好好,飯軟硬適中,又野味! 蕃茄咖哩雞 + PLAIN NANN: 正!好juicy~ 燒雞: 好juicy~好野味呀! 飲品mangolisa: 芒果乳酪飲品.好清甜,
觀塘工廠區的驚喜!

有驚喜喎~

其實D菜式係咩名我都唔係好識, 但係一定要叫:
 INDIAN YELLOW RICE:好掂!
 平時食嗰D好DRY,哩間就做得好好,飯軟硬適中,又野味!
 蕃茄咖哩雞 + PLAIN NANN: 正!好juicy~
 燒雞: 好juicy~好野味呀!
 飲品mangolisa: 芒果乳酪飲品.好清甜,唔會太甜,少少酸,好開胃~

甜品雪糕:掛住傾計,溶晒~
但係味道都好ok

2010-06-26