2020-06-23
好耐冇去Pizza Hut食啦。今日同同事食farewell lunch,揀左Pizza Hut食。香蒜意粉因為用左蒜蓉炒,個意粉好香,成個口都係蒜味。意粉硬左少少。如果腍番少少會好d。意粉亦都乾左少少,如果多d水份會更好。意粉落左好多料,有蘑菇、火腿、肉粒、紅蘿蔔粒同埋。料份量超足,啱啱夠餸送曬成個意粉。跟餐送餐湯同飲品。餐湯可以揀紅湯(羅宋湯)或者白湯(蘑菇忌廉湯)。我揀左紅湯。羅餸湯好多菜,有西芹、紅蘿蔔同椰菜,夠香夠酸,好開胃!最驚訝嘅係餐飲有得揀青檸梳打同埋紅莓梳打,重唔使加錢就一於試下佢。我揀左紅莓梳打。其實係紅莓醬加梳打。上枱嘅時候紅莓醬沉喺杯底,用飲管攪勻佢,見到原本無味嘅梳打慢慢被紅莓染紅,感覺好夢幻。紅莓醬紅莓夠酸,重有粒粒細種籽,可以咬下。話明同同事farewell,梗係要同同事影番張相啦~我自拍嘅時候,店員好主動咁問我使唔使幫手影相,真係抵讚呀!最後要讚下呢度嘅環境好舒適,店內嘅裝飾都好靚~
最後要讚下呢度嘅環境好舒適,店內嘅裝飾都好靚~