2013-06-02
2013年5月31日Farewell Dinner, 今次由同事引領,由荃灣中染大廈步行15分鐘就到, 果日氣溫好高(32度),到達大廈門口,我已經變成汗人,還好冷氣充足,好快就降溫。呢間私房菜位於工廠大廈內,唔係有同事帶路,相信唔易找,店內環境ok,坐得幾舒適,可能大定都高興,你一句、我一句,有d嘈,個人覺得適合大夥人聚會,唔適合求婚!坐左一會,首先上了碟涼菜 - 拍青瓜,等我們開番個胃,跟住上味道香濃的足料雲腿花膠煲老雞!除了冰鎮鮑魚要凍食之外、道道菜都係熱騰騰,香噴噴,上菜速度快,味道非常有水準^^ 份量又足。我地一共叫左一個湯 & 十二個菜(大部份)都係海鮮,食到抱住個肚走,每人平均300元,真係超抵食! 好滿足...... 呢餐還未上最後一道菜,已經忍不住book 左個期, 帶老公同家人一起品嘗,Booking 都好full ,最快都要6月14日先有位,下一次 book 左七位,嘞老爺預祝父親節!**美中不足是少了一個糖水or 果盤!
到達大廈門口,我已經變成汗人,還好冷氣充足,好快就降溫。
真係超抵食! 好滿足......
**美中不足是少了一個糖水or 果盤!