2021-03-18 1998 瀏覽
公司同事就黎離職,當然要食返個Farewell Lunch 啦。 一行4人,叫左上海粗炒,擔擔面,小龍包,窩貼,雲吞雞,牛肉餅。 由於疫情關係,餐廳比較少人,但對面一枱ABC, 講野真係好大聲,我地圍內講野都聽唔清。 侍應有禮貌,亦都好服務。 雲吞雞同擔擔面都主動幫我地分4份。 服務抵讚。講返食物先,上海粗炒味道好好,我諗我一個都可以食哂一碟,呢個夠讚雲吞雞每人有2粒雲吞,都大大隻,亦都係必叫之選。 小龍包皮薄,有湯汁,大啖d都爆漿,食時小心d, 因為好熱架。另一推介就係牛肉餅,又係咬啖落去都爆肉汁,又一推介。最後就係窩貼,夠大隻,材料夠,都係無得輸。 埋單價錢就貴少少, 不過都值得。