2021-04-26
My fav chai in HK🤩第二次黎因為真係好鐘意呢到啲chai🤩唔同香料(eg 肉桂 薑)同奶同茶底blend 得好平衡🤩唔係最smooth 茶味最出,但係我試過最啱我口味嘅一杯🥰逢星期二買一送一iced chai🤩勁抵所以一定要黎🤣同熱嘅一樣咁好👍食物方面就比較一般Pineapple scone建議唔好當佢係scone🤣因為覺得似pound cake texture 多啲🙈牛油同蛋香都一般,只有間唔中一啲鳳梨肉,無乜存在感Thai milk tea cheesecake🧐唔係new york cheesecake 嘅綿密,亦唔係日本乳酪蛋糕嘅輕盈,有少少介乎mousse 同啫喱嘅質感,幾有趣但我無特別鐘意🤭cream cheese 同茶味都重,唔會太甜👍雖然有wifi 但唔係好收到😢如果唔係平日幾適合做野
My fav chai in HK🤩
食物方面就比較一般