2023-10-28
老公囡囡生日,突登book 左February酒吧西餐廳慶祝生日。餐廳裝潢燈光昏暗,配上土耳其燈飾,好有異國風情,超好氣氛。我地點了一個Set Dinner 和其他小食Set Dinner 和風清酒蒸鮑魚有淡淡的清酒味,鮑魚爽口,鮮味十足龍蝦湯龍蝦湯味道濃郁,香氣逼人,口感Creamy 香煎鵝肝多士鵝肝煎香兩邊再配上多士,多士入口香脆,沒有因吸收了鵝肝的油份而變軟,入口即溶。蟹蟹蟹意大利麵賣相吸引,意粉火喉剛剛好,軟硬適中,配搭蟹柳、蟹肉、蟹籽,令口感層次。德國腸拼盤可以食到5款不同口味的德國腸,沾上芥末醬和茄汁,味道更提升,底下配上酸椰菜,可以中和油膩感。德國火焰鹹豬手伴酸椰菜製作需時,侍應會幫忙點手,相機食先,影完相,侍應會幫忙切開,估唔到咸豬手好大隻,一大班朋友食份量剛剛好,咸豬手外皮口感脆卜卜又煙韌,皮脆肉嫩,肉質一D都唔乾,非常鹹香,配上蜜糖芥末味道超夾,配菜亦有酸椰菜可以中和油膩感,送酒一流生日驚喜有畫畫服務提前2日預約,生日畫碟畫左超可愛既Kuromi ,畫得超靚。藍莓芝士餅&特濃朱古力心太軟藍莓果醬配香濃芝士,酸甜完美平衡特濃朱古力心太軟外表鬆脆內裡滑溜,輕輕切下去濃濃
我地點了一個Set Dinner 和其他小食
Set Dinner
和風清酒蒸鮑魚
有淡淡的清酒味,鮑魚爽口,鮮味十足
龍蝦湯
龍蝦湯味道濃郁,香氣逼人,口感Creamy
香煎鵝肝多士
蟹蟹蟹意大利麵
德國腸拼盤
德國火焰鹹豬手伴酸椰菜
生日驚喜有畫畫服務
藍莓芝士餅&特濃朱古力心太軟
藍莓果醬配香濃芝士,酸甜完美平衡
特濃朱古力心太軟
外表鬆脆內裡滑溜,輕輕切下去濃濃的朱古力醬緩緩地流出,有香濃的朱古力味。
餐廳以家推出左好多優惠
#打卡優惠
3人或以上打卡tag小店IG
送小食一份(炸薯條 或 蜜糖煙鴨胸)
😏捉到老闆合照打卡送埋鮑魚🥳
#食物優惠
四人同行單點食物七折優惠
8點半前落單(需提前一天訂座)
#Cocktail優惠
每個星期一/二/三/四
買一送一(晚上8:30-11:30)
#啤酒優惠
Happy Hour到晚上8點
#麥卡倫/VSOP/XO優惠
買三送一!選擇多!
#三小時任飲優惠
任何時段可以開始!全臺join!男士270!女士180!包一紅一白!所有啤酒!