2005-11-13
今日學校有FIELD TRIP西上環遊完畢後,6點鐘系IFC集合,MISS先要我地行晒佢比果6間restaurant:Isola,Red,Lumiere,Palace IFC,Martini Bar以及呢間.因MISS認為呢幾間算系IFC最trendy果幾間.最後要我地揀一間入去食野做research.我地揀左呢間.環境裝潢都系同Dan Ryan's呢類美式餐廳差不多.我地一行4人7點去到吾洗等位,臺與臺之間距離太近,清楚聽到隔離果間既對話,但亦尚算坐得舒服!由於吾太餓,自己只系要左一客classic caesar$52,3位同學都要左crab & shrimp chowder$78.未上菜前先上一籮麵包,有2-3款,系農夫包,黑麥包.麵包都頗軟熟但吾熱.caesar salad一般份量,但最終都食吾晒!romaine夠fresh!dressing吾過漏,吾錯!試埋同學既crab & shrimp chowder,味道一般,飲吾出海鮮味!服務方面水準一般!waitstaff吾夠smart同熱情.個人認為都系Dan Ryan's/Ruby Tuesday's好d!