2021-07-09
兩姐妹想談下心,黎到朋友極力推介嘅素食餐廳~珺小食✨蕃茄牛油果素蟹肉千層~呢款係每日限量,原個大大個蕃茄,上面有黑醋粒,切開中間係牛油果蕃茄肉素蟹肉嘅沙律,蕃茄咇晒汁,入口非常清新怡人,好開胃!湯品✨雞油菌竹笙素翅~雞油菌其實係一種菇類,喺湯品度會增加香味,素翅嘅份量非常多,感覺每啖都充滿膠原。因為我同妹妹都係愛湯之人,我哋叫咗一窩,每人都refill左三四碗添🥰主菜✨黃金素鵝肝球佐松露白汁✨玫瑰叉燒~前者炸到金黃色好吸引,內裏係爆漿嘅黑松露汁,伴隨着有點奶香,好特別。後者食落脆卜卜,充滿甜絲絲嘅花香,蟬聯左我心目中 素叉燒嘅第一位😍下次到店必食👍主食✨珺子炒飯~材料有三色飯、粟米、青豆、菇類,食得出味道天然,沒有過多調味,伴碟係低卡路里嘅夏威夷果仁,實屬一道健康菜式👍甜品外面係脆卜卜嘅麵包糠,內裏係軟滑嘅燕麥奶,微甜軟滑嘅口感,令人食完想再食🥰好幸福!餐廳名同菜式一樣優雅😍每款到征服我哋個心❤️❤️
兩姐妹想談下心,黎到朋友極力推介嘅素食餐廳~珺
✨蕃茄牛油果素蟹肉千層
湯品