之前經一位相熟咖啡師介紹,bookmark左呢間天后小店,作為港島人嘅我就緊係好方便啦,搭mtr一出過對面馬路後,轉左一直行就見,喺賽馬會過少少店舖唔算好大,但都坐得舒服,樓底高,整體裝修簡約,水泥工業風feel餐牌見有幾多食物飲品選擇今次我本來想揀apple tart,點知冇matcha chiffon cake都冇就唯有揀個scone + coffee啦Scone係鐵觀音scone,上面加上少少切絲嘅橙皮,大概係糖漬吧,令到賣相更加別緻scone稍微烘過,唔錯見隔離枱有人叫左杯應該係甜品affogato,又見另一枱有人叫杯凍飲,不過我仍然堅持叫杯熱嘅咖啡當然都係一直飲開嘅flat white啦不過我完全冇諗過呢杯flat white係咁正原來用左洪都拉斯+巴西日曬嘅豆,個種味勁啱我呢間店會列入我最愛咖啡店之一,一定會翻兜下次再試其他野

餐牌見有幾多食物飲品選擇
今次我本來想揀apple tart,點知冇
matcha chiffon cake都冇
就唯有揀個scone + coffee啦

scone稍微烘過,唔錯

當然都係一直飲開嘅flat white啦

不過我完全冇諗過呢杯flat white係咁正

原來用左洪都拉斯+巴西日曬嘅豆,個種味勁啱我

呢間店會列入我最愛咖啡店之一,一定會翻兜
下次再試其他野
2022-07-23