2021-01-03 1083 瀏覽
美國咁多burger 但唯獨佢係奧巴馬嘅fans 梗係要試試佢今日黎咗係炮台山嘅分店 分咗兩層 地下充滿紅白兩色嘅階磚 超signature 右邊係five guys 嘅燈牌 沿住左邊嘅扶手上 就見到Cashier 而Cashier後面就係廚房 即叫即整~餐牌同落order都係英文 選擇唔會好似其他快餐店咁多 佢亦都唔係set咁賣 而係單點特別之處就係可以免費自選配料 當然可以揀哂15種點完餐去搵位坐 環境好開揚 落地大玻璃 前面又冇咩好高嘅建築物而坐位唔會迫 同一般香港嘅餐廳食肆好大分別~等左右10分鐘左右就叫我地嘅號碼開餐啦~🍔 Bacon burger ($85) + Mushrooms +Mayo個包有錫紙包住 有保溫作用我覺得個煙肉有啲 overcooked 焗到好乾好脆同埋依個包(Bacon)係偏咸 會建議加生菜 中和返同健康啲🍔 Cheeseburger ($85) +onions +pickles個包因為係即叫即整 所以啲cheese係半溶嘅狀態 牛味超濃 食落仲好Juicy 啲汁係會滴落地 食到好'NE-HEA'🍟 Regular Fries ($50)薯條

特別之處就係可以免費自選配料 當然可以揀哂15種

而坐位唔會迫 同一般香港嘅餐廳食肆好大分別~
等左右10分鐘左右就叫我地嘅號碼

開餐啦~

個包有錫紙包住 有保溫作用
我覺得個煙肉有啲 overcooked 焗到好乾好脆

個包因為係即叫即整 所以啲cheese係半溶嘅狀態

🍟 Regular Fries ($50)
薯條偏短同碎 但薯味好濃 真係食到薯仔味👍🏻
但個Regular size嘅薯條個份量係比我想像中細 (what you see is what you get)

個人係唔太食茄汁 有需要可以去自助拎~
🥤Soda ($35)
汽水係任refill的 唔使就住就住啦 要幾多冰都係自己話事
依度嘅可樂都算有氣

今餐兩個人食左$290
但下次都會想試埋個milkshakes
2020-12-07
10 分鐘 (堂食)