2017-09-14
話說小弟是愛牛之人,有牛我就最開心。放工回家果陣見到呢間野,有位靚仔哥哥話試營業,專做牛扒New Cut Flat Iron。呢個cut 我聽過下,只係知起根勁煩,香港又無得食。估唔到附近有,正!坐底左,空間感都ok,唔算好大,但朋友小聚都唔錯。靚仔哥哥話有兩款煮法,一款是香草烤$150,一款係米芝連三星廚配製$188 (心諗: 米! 芝! 蓮! 仲要三星TIM!? 唔係咁勁呀嗎@@! 當然外表要保持冷靜.) ,咁梗係食三星啦。等左陣,店員就拎住個銀盤出泥,原本桌上面隻碟係用泥放薯條,跟牛扒任食的。薯條新鮮,係即炸,唔油,幾好食。我加左38 COMBO,揀左蘑菇 湯 同 可樂。呢個菇湯不得了! 認真,我初時以為加38 兩款應該係HEA 野,無咩野期望。但我錯了,D個蘑菇湯又香又濃但又唔杰,完完全全飲的出係HOMEMADE(唔係開粉)。真係驚喜!主角來了!Flat Iron 真係正! 第一次食感覺真係正! 肉質又林,又夠肉汁又夠曬香,認真,真係好好食,好特別。加埋個牛仔骨黑椒汁,好香黑椒味又唔辣,食得出有牛仔骨汁味道。個薯蓉都正,夠香。兩款配埋塊炭烤flat iron 真係無得頂! 過
我加左38 COMBO,揀左蘑菇 湯 同 可樂。
主角來了!
過兩日個fd 生日,都帶佢泥試下。試營業未有drink list ,如果有埋正野飲就正,淨得汽水掛左d 。但個哥哥原係酒士泥,期待飲品推出!