2018-09-07 26 瀏覽
身為一個專業飯桶,燒味飯對我嘅吸引力真係永遠都咁高😆今次試吓位於朗豪坊Food Court嘅非傳統燒味飯🙈睇樣真係幾掂,兩個飯都望落幾靚幾吸引😆.黯然銷魂飯即係叉燒飯加隻煎蛋,相信大家都知啦🤣煎蛋煎得剛剛好🍳呢到嘅叉燒外面個層燒得幾靚,但見到叉燒內在整得未夠入味🙈但整體食落都蜜味香濃,以Food Court來說絕對收貨!.黑松露手撕雞蔥油飯呢個配搭我都係第一次食。未食已經聞到黑松露香,食落反而冇齋聞咁香😜手撕雞份量都算多,當中有嫩滑嘅,亦有相對冇咁嫩滑嘅。不過因為雞已經係撕成細條狀,所以就算冇咁嫩滑嘅食落都OK。整體食落手撕雞會有啲啲過咸,同埋飯會油咗啲,所以我覺得飯上面pat蔥油叫另上會好啲🙈.兩個飯都比想像中大份!原本仲驚唔夠飽,但食完發覺啱啱好。雖然整體質素又未算特別出色,但飯桶表示有飯落肚就覺得幾滿足😂.另外其實呢到都有普通燒味飯賣(單併/雙併都有)。我外賣咗盒燒鵝脾飯($98)俾屋企人食🤭番屋企打開發現原來一個燒鵝脾飯係得半隻燒鵝脾😭我仲以為一個燒鵝脾飯係有一隻完整鵝脾😭
身為一個專業飯桶,燒味飯對我嘅吸引力真係永遠都咁高😆
今次試吓位於朗豪坊Food Court嘅非傳統燒味飯🙈
睇樣真係幾掂,兩個飯都望落幾靚幾吸引😆

黯然銷魂飯即係叉燒飯加隻煎蛋,相信大家都知啦🤣
煎蛋煎得剛剛好🍳
呢到嘅叉燒外面個層燒得幾靚,但見到叉燒內在整得未夠入味🙈
但整體食落都蜜味香濃,以Food Court來說絕對收貨!
黑松露手撕雞蔥油飯呢個配搭我都係第一次食。
未食已經聞到黑松露香,食落反而冇齋聞咁香😜

兩個飯都比想像中大份!原本仲驚唔夠飽,但食完發覺啱啱好。
另外其實呢到都有普通燒味飯賣(單併/雙併都有)。
我外賣咗盒燒鵝脾飯($98)俾屋企人食🤭