2024-07-21
睇演唱會前需要餐肚,所以去左東薈城搵食:) 最方便就係上food court食野,最多選擇~ 兜左一個圈之後我比老祖食堂個米芝連吸引左😆同其他food court一樣,叫完餐之後有個提示器比你埋位等野食:無特別加野飲,但就附上左一碗湯,清清甜甜~🥢 極黑.黯然銷魂飯好足料!!有打孖上嘅煎荷包蛋,見佢係用日本蛋,蛋黃好黃,𠝹開係流嘅!👍🏻 肉呢就唔係一般嘅港式叉燒,望耐去我覺得似拉麵嘅叉燒~ 佢啲肥瘦好均勻,哎落去仲要好好咬口!!係我個人鍾意嘅口感~ 而且肉嘅數量亦都好夠送飯~ 另外想提嘅係佢個汁,開頭見佢寫極黑,諗緊係咪啲好濃嘅豉油,但原來食起上嚟係甜甜地嘅~🥢 XO醬.爆炒蘿蔔糕鑑於個人本身好鍾意食蘿蔔糕,所以都叫左份嚟食~ 首先夠晒熱辣辣。睇得出XO醬落得好足,有好多蝦米、榣柱碎!蘿蔔糕一粒粒亦都好方便可以逐口食!佢炒得都夠脆,就算食到最後放涼左,食入口其實都仲食到個面係脆的!之後再去開expo會係我嘅醫肚選擇😚
無特別加野飲,但就附上左一碗湯,清清甜甜~
🥢 極黑.黯然銷魂飯
🥢 XO醬.爆炒蘿蔔糕