2008-11-18
星期日悠閒地逛太古, 到用饍時間, 決定入去FOOD COURT走一轉, 開頭比佢COMBO既價錢嚇窒左, 閒閒地都一舊水, 但繞場一周後, 都係決定試試, 而且又唔洗等位, 叫做好彩. 但未入坐之前已經問你食咩, 望完一輪MENU後, 皆因自己唔食海鮮, 叫左個羊肉片, 女朋友就要個蒜辣雞扒. 先黎清湯, 個湯坦白講就唔係咁掂, 個style似人地去食炸醬面個碗湯咁, 用黎濕下口. 先黎蒜蓉炒生菜, 再黎黑椒芽菜, 味道都幾好, 之後既羊肉都唔差, 但唔食得羊既朋友就可能會覺得佢"蘇" (之不過, 如果你唔受得"蘇", 無理由叫羊架...) 而女朋友既雞肉都幾好, 只係整得耐左少少, 始終係一個廚對成十個客. 食完埋單, 兩位合共$116, 中價. 以FOOD COURT黎講, 都算係咁.值得欣賞既地方, 係佢要黎坐住你D野食既鐵板, 真係幾熱, 每一件餸入口都係熱辣辣.值得商榷既地方, 係睇你既彩數, 未寫呢篇文章前睇左其他既食評, 佢地對個廚既滿意情度麻麻, 但我呢次去都幾好, 火候足, 亦都衞生, 清理鐵板, 用後抹蓋等, 都幾滿意.值得提點(食家)既地方, 所謂COMBO,
值得提點(食家)既地方, 所謂COMBO, 其實唔係咁抵, 除非你揀CHOICE入面最貴個兩樣, 但咁似係為左個價錢而叫, 倒不如散叫D自己鍾意食既, 仲好~