Food court少有點心店,仲有經濟實惠嘅荷葉飯點心套餐,10-80歲都鐘意食👏🏻 新張期間follow IG全單九折,抵抵抵!Food court免茶錢加一,我地兩個一人一個套餐,再單點點心,成枱都係嘢折咗之後都唔使$100一個人荷葉飯即叫即蒸要等15分鐘左右,櫻花蝦蝦膏腩片飯好鹹香,腩片仲煙煙韌韌,好多櫻花蝦吊味。蟲草花雲耳雞件飯有少少薑絲同紅棗,雞件好滑。兩個飯都好香餸汁味但唔會浸到腍晒*香菇燒賣* 100分!大大粒熱辣辣好新鮮,豬肉唔會太肥但好滑,上面嘅蟹籽好juicy唔係蒸到老晒。 *流沙奶皇包* 十分驚喜!冇諗過food court可以做到咁流心高質嘅奶皇包,奶黃餡稠度適中,唔會太甜,帶有少少鹹蛋黃香味,突然覺得中點有兩個好抵!豉汁蒸排骨分量算幾多,排骨好入味好林,唔會太油膩。蝦餃皇真係好大粒,皮就唔算好薄,不過蝦肉飽滿又結實。可惜餐牌上嘅葡撻同叉燒酥未正式開賣,下次一定要試試😍

櫻花蝦蝦膏腩片飯

香菇燒賣
流沙奶皇包

可惜餐牌上嘅葡撻同叉燒酥未正式開賣,下次一定要試試😍
櫻花蝦蝦膏腩片飯
香菇燒賣