2022-10-09
Chatuchak 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓1105號舖平常都係買外賣返工司邊做邊食, 今日工作量比較正常, 便同同事出去食, 聯誼一下。宗泰國菜。FOOD COURT 比較多選擇, 而且價錢定位合理, 中午好不容易找到位,我地都選了食泰國菜。有咖哩, 湯麵, 海南雞, 泰式沙律同小食等等, 都好多選擇。$68 海南雞飯,,雞皮爽肉滑, 皮同肉中間還有一層薄薄雞啫喱精華,已去骨全肉食得方便,蘸上泰式辣醬非常惹味。油飯越黃越喜歡,因我愛吃重薑黃粉香的油飯, 粒粒都吸了雞湯汁,食落更香。碗湯清甜無味精。$68 菠蘿炒飯多料,蛋,雞肉,立腸,三色豆,菠蘿肉。跟餐 $28 3串燒雞跟餐 $10 青檸SODA,milk tea 唔洗加一, 我加埋飲品同小食都只係一百蚊一個人, 以FRIDAY 想食好點唔洗涯飯盒, 味道正宗好食。
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓1105號舖
宗泰國菜。
$68 菠蘿炒飯多料,蛋,雞肉,立腸,三色豆,菠蘿肉。
跟餐 $28 3串燒
雞