2018-12-07 27 瀏覽
行完街之後, 肚仔已經不停打鼓(其實就無停過😂)聽朋友既介紹, AEON入面有間叫「誠」拉麵既拉麵店味道唔錯 , 咁岩係附近當然要黎會一會佢位置Aeon入面好易搵, 男女老幼都岩食環境👌其實就麻麻好坐, 吧台配腿短的我, 你懂的, 但就好有日本feel食物: 店內主打四款拉麵, 當中包括: 黑蒜、辡味、味僧、同埋沾麵我地楝左黑蒜同沾麵, 再升級食埋叉燒丼+一份餃子, 二人(大食😂)份 流心豚肉黑蒜拉麵拉麵拉麵屬於幼麵, 麵質彈牙, 軟硬適中, 再配合湯底既香濃黑蒜既味, 令拉麵既整體級數得到昇華, 簡值絕配豚肉被火槍燒過, 發出陣陣既燒肉味, 我地ge目光已經被佢深深吸引, 肉質非常細嫩, 每一口都帶有少少煙熏既味道, 好可口 終於、終於到我最期待既沾麵la…………每啖沾了湯底的麵條, 把麵提升到極致既境界麵比拉麵較為粗身, 更彈牙可口, 亦比烏冬彈牙湯底非常濃郁, 少少一羹湯已經麵更香濃, 點一點沾面湯雪入口, 天衣無縫叉燒丼飯叉燒經過切粒、爆香後,叉燒變得更可口肉再配合飯一齊食, 感覺不太油膩, 再加一啖拉面湯, 咁先係happy ending 煎餃子👌餃子外皮依然香脆可口, 肉質
行完街之後, 肚仔已經不停打鼓(其實就無停過😂)

位置

Aeon入面好易搵, 男女老幼都岩食

環境👌

食物:
店內主打四款拉麵, 當中包括: 黑蒜、辡味、味僧、同埋沾麵

流心

豚肉黑蒜拉麵拉麵

令拉麵既整體級數得到昇華, 簡值絕配

終於、終於到我最期待既沾麵
la…………

每啖沾了湯底的麵條, 把麵提升到極致既境界
麵比拉麵較為粗身, 更彈牙可口, 亦比烏冬彈牙

叉燒丼飯

叉燒經過切粒、爆香後,叉燒變得更可口

煎餃子👌
餃子外皮依然香脆可口, 肉質非常鮮甜, 值得一試

食物既質素、價錢
沾麵真心有驚喜大推
大食ge朋友可以加個叉燒丼飯同餃子, 保證你有餐飽麵食