2017-02-16 121 瀏覽
情人節正日要番學,咩都無慶祝不過都好既,唔洗買貴花,唔洗食貴套餐。所以2月15號要即刻約番見面補數!呢間餐廳o係利園附近,都幾易搵,大大個閃燈Neighbor招牌,一望就會見到!二人行,一人選一個set dinner,再分享黎食,特別開心啦。晚餐選擇都多,有意粉類,薄餅同肉食等,每個跟湯,甜品同飲品(叫特飲可再加錢要)。雜菜湯夠曬濃郁,重重既蕃茄味,匙匙都裝到不同既菜,椰菜、紅蘿蔔、洋蔥等,滿足:)凱撒沙律見到滿佈巴馬臣芝士,實在興奮呢。dressing剛好,生菜爽脆,不過好似差面包粒啵美國安格斯肉眼大時大節,好似一定要据番塊扒先似樣咁呢塊扒真係夠曬份量,切開左都有成十舊架睇見都知道肉汁多,煮得七成剛剛好德國燒豬仔骨唔好俾個圖嚇親,因為呢D ribs其實骨大肉唔算話好多,不過只食個燒汁都要lamb手指啦個燒汁好薏味:)而且肉好細嫩,好易就食到出黎!呢到既薯條超大超粗,我大愛,不過如果可以另外放仲好,唔會俾件扒壓到稔左!同埋貪心的我鐘意件RIBS多d汁,如果另外上一小兜汁就完美跟餐甜品,芒果雪糕街上品牌,普通,正常Cookie Milkshake曲奇味夠,我想多d雪糕同奶去blend會更
情人節正日要番學,咩都無慶祝

不過都好既,唔洗買貴花,唔洗食貴套餐。

所以2月15號要即刻約番見面補數!

Set Soup
雜菜湯

夠曬濃郁,重重既蕃茄味,

匙匙都裝到不同既菜,椰菜、紅蘿蔔、洋蔥等,滿足:)
Set Cesar Salad
凱撒沙律

見到滿佈巴馬臣芝士,實在興奮呢。

dressing剛好,生菜爽脆,不過好似差面包粒啵
美國安格斯肉眼
大時大節,好似一定要据番塊扒先似樣咁

呢塊扒真係夠曬份量,切開左都有成十舊架
Rib Eye
睇見都知道肉汁多,煮得七成剛剛好
Ribs
Ribs
德國燒豬仔骨
唔好俾個圖嚇親,因為呢D ribs其實骨大

肉唔算話好多,不過只食個燒汁都要lamb手指啦

個燒汁好薏味:)而且肉好細嫩,好易就食到出黎!
呢到既薯條超大超粗,我大愛,

不過如果可以另外放仲好,唔會俾件扒壓到稔左!

同埋貪心的我鐘意件RIBS多d汁,如果另外上一小兜汁就完美
Dessert-Mango ice cream
跟餐甜品,芒果雪糕
街上品牌,普通,正常
Oreo Cookie Milkshake
Cookie Milkshake
曲奇味夠,我想多d雪糕同奶去blend會更creamy
Neighbor
Neighbor
好清新FRUITY荔枝味既飲品,唔錯
2017-02-15