2018-10-16
今日同朋友講開在葵涌區 原來有一個地方有多間食肆,佢個位置在工廠大廈附近,日間會繁忙些,有簇新嘅裝修,我哋晚上到嚟食晚飯,環境好幽靜舒適,好啱我鍾意靜靜地食嘢嘅人,餐牌上嘅價錢都幾實惠。我哋點了香辣牛腩麵$60 川辣口水雞麵$60酸辣湯一位$28宋嫂鮮魚羹一位$30豆沙鍋餅半份$12檸檬柚子蜜$14伯伯酸梅湯$14茶位$4 @1位牛腩麵真係幾香辣,牛腩都有好多件,軟腍腍牛香濃郁,麵質都頗為爽口,湯底都幾濃郁。佢嘅酸辣口水雞麵,鍾意食重口味嘅朋友就啱曬,一碟酸辣雞份量都唔少,肉質煙煙韌韌,雞皮好嫩滑,整碟嘅雞油辣味夠曬充足。酸辣湯質素一般般,鍾意濃郁味嘅就會鍾意。另一個宋嫂鮮魚羹,呢個我就比較喜愛,湯底好綿滑,魚香四溢,肉質幼嫩,材料好豐富。甜品豆沙鍋餅都係一般般 勝在即叫即製,熱騰騰上枱,都不失口感。有兩杯飲品,檸檬柚子蜜 配搭得頗清新幽香,潤澤蜜甜。餐廳自家製伯伯酸梅湯,獨特配方,又另一感受,當食飽飽過後都係一個唔錯嘅選擇。
我哋點了香辣牛腩麵$60 川辣口水雞麵$60
酸辣湯一位$28
宋嫂鮮魚羹一位$30
豆沙鍋餅半份$12
檸檬柚子蜜$14
伯伯酸梅湯$14
茶位$4 @1位
酸辣湯質素一般般,鍾意濃郁味嘅就會鍾意。 另一個宋嫂鮮魚羹,呢個我就比較喜愛,湯底好綿滑,魚香四溢,肉質幼嫩,材料好豐富。