2023-12-25 941 瀏覽
今日排隊諗住食ADD+,喺門口時個reception話嘢飲要等30分鐘同埋要6點鐘交枱,我心諗唔緊要啦我都係想食少少嘢啫。一坐低,個待應就同我講4點45分last order,我望一望個鐘,係4:40分 (點解一早唔講呢?),當時已經有少少不滿,點會得返5分鐘Order都唔早啲同個客講?或者可以排隊時俾定個menu我諗定食乜都得啫?但諗住算啦都係想求祈食少少嘢,快快手手叫咗佢,點知坐咗幾分鐘佢都唔俾個食物menu我,水都冇杯。終於叫到個侍應埋嚟,第一件事唔係俾menu我,唔係落單,而係話:呢度唔俾帶外來飲品 (當時我有帶咗杯茶飲入去,但係冇飲,剩係放咗喺枱面,而且係就嚟飲完,所以我都打算喺嗰度叫杯)。其實成件事咁急,點解唔可以俾個menu個客落咗單先呢?當時係4:44分左右,我已經覺得一肚氣,原本只想快手食少少嘢就繼續行程,但面對咁嘅服務態度,我實在食唔落,在我看來,你就係寧願我唔好叫嘢食,唔好幫襯。ADD+, FOREVER BANNED.