2014-01-14
今日又是FRI LUNCH 之前經常到PCCW BLDG (我地自己對大廈NICK 稱), 都見証唔小食店OPEN AND CLOSE, 是關中環搵食係好艱難的, 又要睇住個荷包又要好食。依間新開時都想過試下但見個價錢較貴成70+ 所以一直都冇去, 到搵到冇可搵到食下, 加上有個舊同事推介就去試。如過往book 定位 但似好full的唔早book 都可能冇, 現都是只有向window 的一字列排位, 冇他選擇都ok la. 因為個building 環境太熟大概知d 位置, 當然冇坐近地面對座4位的舒服方便。食物方面以set lunch 為主, 今隻唔特別寫食物細節。 我地3個人分別叫左2個咖啡豬&1個牛利, set lunch 份量雖然唔係厚量(見圖), 不過for gril 就剛好而且除主菜配有沙津/小食/生果/湯+一小塊麵包係加入左花既才料/甜品, drink 就只配烏龍花茶,或者加錢改其他平時always 似coffee/tea 菜都係幾好選擇。有種好似係屋企優閒午餐, 配襯很 colourful 睇/食都好開心。店內近kitchen 位前擺放左一系列精品, 初手工藝以為是re
有種好似係屋企優閒午餐, 配襯很 colourful 睇/食都好開心。店內近kitchen 位前擺放左一系列精品, 初手工藝以為是rest 裝飾品, 手多取之看看店員介紹那是售賣品, 有些是for 結婚用回禮幾得意價錢合理。有興趣可以食個lunch 順便購買。
我地面向window 除可看下街境重見到d 放置窗邊擺設, 見放左個新假期舉薦必吃食店大獎2013 必吃咖啡店點都有番d 水準︿。