2018-12-01
MOKO mall係我平日夜晚唔想煮飯時常去之處,因為近屋企,食肆都算多選擇。剛去完台北,唔想食得太滯,就嚟左呢度。每次嚟都只會從生牛河同番茄蟹肉湯檬當中揀一樣,今次揀左前者。其實我覺得芽莊變左連鎖店後,食物一直係退步㗎,呢個pho湯底冇咩層次,要加青檸同辣椒幫助提升味道,不過牛肉同河粉都算滑,整體還好啦青檸茶係每次想飲野必點,比起普通凍檸茶嗰種酸甜,呢種感覺清新d、令人開胃d。環保原因,用上紙飲管,唔知點解飲落去有暖暖地嘅感覺,有少少影響味道,但我喺其他地方用似乎冇呢個問題。牛油雞翼比起之前真係完全變質,由睇落有一粒粒炸粉嘅樣加特別口感,變成普通炸雞翼,牛油味同應有口感盡失,係冇誠意之作!$60四隻性價比好低,唔會再叫。蒸粉包賣相唔錯,有扎肉,有芽菜、生菜絲,加埋碌冧一齊食,幾好味,不過一上檯已經唔係好熱,扣分。仍然會當佢係快餐咁食,不過已經不再驚艷。
牛油雞翼比起之前真係完全變質,由睇落有一粒粒炸粉嘅樣加特別口感,變成普通 炸雞翼,牛油味同應有口感盡失,係冇誠意之作!$60四隻性價比好低,唔會再叫。
仍然會當佢係快餐咁食,不過已經不再驚艷。