2022-02-20 4240 瀏覽
FRITES Belgium on Tap地址: 大角咀櫻桃街38號西九匯地下G08-11號舖@friteshk 我諗都唔需要特別介紹,呢間比利時菜我又再嚟捧住個肚幫襯!有興趣快啲book位啦~House mussels (半公斤) 🐚🍲 $265澳洲藍青口size中等,但份量已經好多,單單只係半公斤就已經裝滿一桶,青口肉質嫩滑,忌廉味夠晒creamy但完全無蓋過青口嘅鮮味🤣,一啖接一啖就係好快就會食曬啦~正~Lobster Risotto 🦞$295意大利飯擺咗一隻大西洋龍蝦,呢款造型真係啱晒打卡,而且一上枱就已經聞到好香好香,risotto軟硬度適中唔會太濕,啖啖都入哂味,口感幾好,而且部分的龍蝦肉已被拆出來,唔會吃得太狼狽🤩充滿驚喜,正。Salmon Tartare 🐟 $160Salmon賣相好精緻一定要order呀,三文魚粒食落感覺新鮮,再加上新鮮檸檬汁🍋,完全提升了唔同效果,有少少少清新感覺,都幾開胃!Prawn & crab balls 🦀 $75作為前菜依款係個唔錯嘅選擇,蟹肉唔單止即叫即炸炸得香口,而且仲食到唔少蟹肉絲添,一啲都唔腥,正。Rib-eye 🥩 $425肉
FRITES Belgium on Tap
地址: 大角咀櫻桃街38號西九匯地下G08-11號舖

House mussels (半公斤) 🐚🍲 $265

Lobster Risotto 🦞$295

Salmon Tartare 🐟 $160

Prawn & crab balls 🦀 $75

Rib-eye 🥩 $425
肉眼牛扒 400g 都幾大塊,脂肪比例較少,肉質幾軟腍有肉汁,肉味濃又唔會太韌,而且佢medium rare煎得剛剛好,而且煎得幾香,好食。

Sticky Toffee Pudding 🥧$120
外層焗得蓬鬆香脆,Toffee味道相當濃郁但較為甜了少少,香滑細緻,幾好食。

#nicefoodie大角咀