2024-07-01
星期六帶小朋友去玩前 係觀塘搵地方食lunch 突然好掛住泰國d船麵🍜勁想食最後竟然俾爸爸搵到間有船麵食既fushion餐廳 😍可以滿足我個日想食船麵既心願 太好啦! 一去到環境好闊落 開放式廚房設計 乾淨衛生 一目了然 坐得又舒服 我地order既幾樣野都好好食 其中一樣當然有叫我好想食既船麵啦🤭招牌和牛船麵 🐮🍜個湯底好香濃 層次豐富唔油膩 非常類近泰國地道船麵既味道 和牛嫩滑多汁 份量亦唔少 推介!必試!紅咖哩雞配薄餅 🥘咖哩充滿椰香 汁夠濃 用黎點薄餅食好掛汁好惹味 野飲當然唔少得爸爸每日都要飲既LONG BLACK☕️ 最後小朋友話要食埋個甜品 本身揀左芒果糯米飯 最後聽到有🍌🍫香蕉朱古力煎餅即刻改變主意 呢個朱古力煎餅有驚喜喎 配埋香蕉竟然無想像中咁甜 餅脆好味 為呢餐lunch畫上完美既句號不愧為連續5年米芝連推介既泰菜 呢間真係可以再encore!
招牌和牛船麵 🐮🍜
紅咖哩雞配薄餅 🥘