2022-07-02 1087 瀏覽
七日假期前夕,梗係要食返d好野啦!搵咗好多間日式居酒屋,發現唔少人都推介呢一間天后小店。首先叫咗個豆腐沙律🥗,豆腐再加芝麻醬本身已經冇得輸,再加上小店自製嘅柚子醬油,識落十分之清新開胃。再試多個海鹽枝豆做小食,枝豆本來就嚟到居酒屋必嗌小食,慢慢食送酒一流!加上少少海鹽,食落十分舒服。主食方面,首先嚟咗個豚肉豆腐鍋,整體而言,成個鍋都有唔小配菜,湯底豚骨湯又清新,豚肉質素都唔錯,性價比幾話既鍋物!然後就黎左野菜天婦羅,有紫薯、冬菇、茄子🍆,要特別讚佢真係即叫即炸,粉漿亦做得唔錯,配上佢哋自製嘅蘿蔔蓉醬汁,唔太油膩亦食到食材本身嘅新鮮味道。相比之下,一口牛就相較濃味同埋啖啖肉。配上濃味燒汁、洋蔥,一口牛燒得剛剛好,部分帶有小小肥,香味四溢,作為喜歡食牛既我,食得好滋味🤤。最尾見唔少人推介佢嘅南瓜帶子,叫埋佢黎試試,用成個小南瓜作為裝盤,入面有濃郁嘅忌廉汁帶子,食落十分滿足。整體而言,食物質素中上,食得出每個小菜嘅心機,有日式居酒屋嘅感覺。裝修上都有唔小細心位,如每張台都有叉電位置,環境、服務、食物都唔錯👍🏻👍🏻,真係冇信錯人丫!

2022-06-29