2023-05-31
今日帶朋友到自己私心鍾意嘅飯堂食dinner,之前已經去過唔少次,勝在大件夾抵食,而且仲會不停換menu,唔怕食到厭🫣 雖然係平日但店內依然好full,唔想排隊嘅話就自己預返時間早少少入去食啦~ 食肉獸當然唔少得叫牛,呢度有板燒紐西冷牛扒同美國頂級封門牛柳,雖然煎得熟咗少少但估唔到都OK,牛扒有成8onz,厚度適中,油脂感重、牛柳肉味更濃郁而且食落啖啖肉,個人喜歡後者!兩款配上特別嘅蘭花苔同蘇蒜頭,唔錯👍🏻私心推介勃根地紅酒野菜燴羊膝,煮至軟嫩,十分入味,下面仲有滿滿嘅薯蓉,濕潤度適中,食完都唔會覺得好口渴🐑 京都豬扒份量十足,肉質偏肥,酸甜開味,配飯一流😄另外有菜心苗炒石斑球,菜心綠油油,鮮甜爽口,石斑嫩滑,搭配XO醬都幾惹味~ 金薯牛柳偏大粒,勝在有鑊氣,上面鋪滿星洲醬,鹹甜口味,試試無妨😃 飲品方面有幾多選擇,必點凍牛奶,入口順滑,奶味香濃,幫助睡眠🤣