2017-07-11 458 瀏覽
近年開咗愈來愈多間Fusion菜餐廳,响朋友嘅推薦下,我嚟到間位於沙田嘅餐廳,希望可以試到啲特別嘅菜式門面係西式嘅裝潢,但係入面有日式嘅餐牌同日式嘅菜單,可以見到設計者嘅心思。店入面非常光亮又乾淨,好舒服爆鍾意食蠔既我就立即叫左吉列炸生蠔!炸到好香口,而且仲好大粒好鮮甜,配埋明太籽沙律醬一齊食感覺上唔會太肥膩日式嘅和牛用嚟整西式嘅漢堡,入面嘅蛋係太陽蛋,半生熟,所以食落唔會乾,口感豐足之後送上枱既特選刺身單係個樣已經靚到唔知講咩好~海膽好香濃好滑,三文魚嘅油脂分佈好平均,啲蝦亦都好鮮甜阿妹就叫左個沙律,我以為係普通野,原來响番茄同生菜上面仲有魚生同蟹籽,而且無沙津醬,咁就健康得嚟又唔怕會肥啦~酸酸地幾開胃添~~呢度既檸檬茶都唔似其他餐廳咁淨係比幾塊檸檬你,好豪爽凍柚子蜜酸酸甜甜又開胃,味道好清新~~~~~~~

呢度既檸檬茶都唔似其他餐廳咁淨係比幾塊檸檬你,好豪爽
凍柚子蜜酸酸甜甜又開胃,味道好清新~~~~~~~
2017-06-27