2024-05-11 19 瀏覽
朋友話灣仔附近開咗一間隱世fusion有心思嘅Pizza店,我特登走去朝聖一下~超值2人套餐超抵食,包一個九吋pizza 一個意粉 一個小食 兩個汽水或是日餐湯. Pizza選擇豐富 花多眼亂. 有選擇困難嘅我 直接揀咗老闆推薦鎮店之寶<綠魔> 實行一次過滿足晒兩個願望!經典<綠魔>係以墨西哥nachos crossover 意大利pizza. Nachos 唔係平時食開嘅粟米片咁普通 呢度比較酥皮化 更加鬆脆. 一次過有齊晒Salsa、glucamole 同sour cream. 餅底以麵包和餅乾取得平衡. 幾驚喜嘅係成塊拎上手唔會軟皮蛇咁the 落嚟 我可以好優雅地用兩隻手指拎住塊pizza咁食都唔怕🤏🏻小食揀咗炸雞鎚 更用心地將雞肉連皮反至後面 形成一個小錘仔 間接直接幫你去埋骨。老闆勁好人話送多兩條三文魚春卷俾我同朋友 試埋 附送Wasabi醬 好特別嘅小食😋肉醬意粉上面隻溫泉蛋盡顯老闆技術了得. 麵條硬度仲可以因我嘅喜好而改變. 肉醬充滿蕃茄香草味 十足中環餐廳入邊食到嘅高水準之作👍👍餐湯分別有黑松露蘑菇同粟米忌廉湯 兩個都飲得出唔係一般罐頭湯

餐湯分別有黑松露蘑菇同粟米忌廉湯 兩個都飲得出唔係一般罐頭湯 落咗心思 非常足料👍🫡

📍綠摩 (灣仔)
灣仔交加里22-30號華都樓地下15A號舖