2022-07-22 81 瀏覽
星期六同朋友去觀塘apm行街,知道駱駝漆大廈樓上開咗間fusion菜,墨西哥菜同港式日式fusion比較新穎, 就上去品嚐。食素嘅朋友就有口福啦,Hunger Point提供素食,天多利玉子豆腐配烤南瓜,我哋揀咗半飯/ 半沙律 。沙律菜,玉子豆腐同南瓜擺盤已經好精緻, 加上好味嘅醬汁, 配合埋漲卜卜嘅米飯一齊食, 口感清爽又飽肚。另外我哋要咗Taco Set(3件裝), 包括有墨西哥辣雞墨西哥夾餅,吉列蝦墨西哥夾餅,港式沙爹牛肉墨西哥夾餅,餐湯配多士。番茄餐湯濃郁,裡面有薯仔顆,香味口感都一流,多士都非常香脆可口。三個墨西哥夾餅分別放喺一個別緻架裏面, 仲有三款醬汁可供選擇, 墨西哥辣雞,吉列蝦 ,沙爹牛肉加上新鮮嘅沙律菜 ,包係薄薄嘅墨西哥夾餅裡面。 雞肉和蝦肉都好彈牙,港式沙爹牛肉較淋滑,fusion得黎好有特色, 配合埋沙律菜一齊食, 一次過吃到唔同嘅風味 ,感覺好滿足。Taco Set可以選擇埋飲品,有道地綠茶,玻璃樽嘅汽水,罐裝汽水,泰國有氣水。