2023-11-20 23 瀏覽
泰國菜就成日食 今日食既就係新派啲既泰國菜佢既野食fusion 得黎 有特色又好食香辣燒鴨鬆沙律 ($79)有啲似平時食填鴨二食既菜式,不過呢佢加左生菜係入面,令佢減輕油膩感同時做左啲泰式香料炒過好似生菜包得黎,但係就有鴨既香味,好好食肉既份量都幾多,share 食就非常之好,地道泰式海鮮桶 ($218/2人份)海鮮桶之前有股熱潮而呢度就有個變奏版,就係佢變咗泰式醬汁少少辣辣地,而又有泰式既香料味重要既係,海鮮都索到啲汁,好惹味海鮮份量都唔少,有青口,虎蝦,帶子,蜆同魷魚而我最欣賞係,佢帶子會先炸左,帶子肉就會保持鮮嫩得黎,炸得香口又可以上到汁泰式濕炒海鮮”停頓”之麵 ($122)呢個上枱就已經好吸睛佢有啲似我哋平時食開既脆麵不過佢既麵就係蛋麵,食起會有淡淡蛋香味,而麵亦相對粗啲鍾意脆既就可以就咁食,淋啲就可以點多啲汁,仼君選擇野飲方面,叫左 芒果沙冰 ($48) 同 lychee garden ($68)芒果沙冰都幾大杯,透心涼,而芒果味都好夠Lychee garden 就好refreshing,有啲似青檸soda加左荔枝肉,仲有啲薄荷

泰國菜就成日食
今日食既就係新派啲既泰國菜
佢既野食fusion 得黎 有特色又好食

香辣燒鴨鬆沙律 ($79)
同時做左啲泰式香料炒過
好似生菜包得黎,但係就有鴨既香味,好好食
肉既份量都幾多,share 食就非常之好,

地道泰式海鮮桶 ($218/2人份)
海鮮桶之前有股熱潮
而呢度就有個變奏版,就係佢變咗泰式醬汁
少少辣辣地,而又有泰式既香料味
重要既係,海鮮都索到啲汁,好惹味
海鮮份量都唔少,有青口,虎蝦,帶子,蜆同魷魚

泰式濕炒海鮮”停頓”之麵 ($122)
呢個上枱就已經好吸睛
佢有啲似我哋平時食開既脆麵
不過佢既麵就係蛋麵,食起會有淡淡蛋香味,而麵亦相對粗啲
鍾意脆既就可以就咁食,淋啲就可以點多啲汁,仼君選擇

芒果沙冰都幾大杯,透心涼,而芒果味都好夠