2022-02-16
再次嚟到大阪燒肉FUTAGO,好鍾意嚟呢度,因為每一次嚟,就好似去咗日本旅行咁😂 仲記得第一次嚟係食晚市,當時有個必須早一日預訂嘅「超大份牛扒」,廚師會唱歌載舞來到你張枱,並表演燒呢塊超大嘅牛扒!今次嚟就係食午市,疫情之下6pm後無堂食,午市另外會再有小小折扣👍🏼👍🏼 二人/三人set都好抵!今次同一名男友人食🤣 叫咗三人餐兩個人食🤣🤣 超滿足!FUTATO 我覺得最好食嘅,始終都係牛肉,無論係牛肩肉、牛脷、和牛,或其他牛部位,都係燒肉店來講,擁有數一數二嘅質素👍🏼 豬扒同埋其他豬肉,我就覺得一般,可能豬肉嘅醃料比較甜,冇咁適合我嘅口味但有一樣野要注意,尖沙咀分店,我坐呢個位既燒爐,係一邊大火,一邊細火,而且情況係好明顯。員工話每個爐係差唔多(?) 我成頭問號🤣 覺得有可能係其中一個爐老化咗整體來講,呢間係一間好好嘅餐廳,有特色裝修,好大張枱,而且好細心咁有圍裙俾你,食物質素亦不錯。