2021-12-20
G.A.C. Home Cafe & Restaurant 地址: 銅鑼灣摩頓臺25號地舖作為小店嘅佢, @gachomecafe 啲野食一啲都唔差㗎,而且仲坐得幾舒適,裝修好有家嘅感覺,白色牆身加上雲石紋枱面,真係打卡一流。 竹炭多士 🥖(跟餐)竹炭多士,好香脆🤤 上面仲加咗少少herb,再配上自家製檸檬果醬好flesh,好開胃。煙肉薯蓉湯 🥣(跟餐)質感好濃,保持到薯蓉的口感,一飲就知道唔係用罐頭麵粉開成,係睇得出係用心烹調。慢煮加拿大無激素法式朱安配薯菜 🍖$118豬鞍肉質鮮嫩多汁,切開時仲會見到有少少肉汁滴下滴下,生熟度真係岩岩好,而且無咩太多多餘嘅筋和肥膏,再配上自家製焦糖蘋果醬,味道好Match呀,越食越開胃,真係性價比幾高。慢煮美國黑安格斯牛柳配薯菜 🥩 $268牛柳肉質鮮嫩,唔會overcook,口感都好好,好入味juicy。檸檬刁草忌廉汁香煎菲力鯛魚排配薯菜 🐟 $108鯖魚煮得岩岩好,都幾滑,味道正常。日式海膽忌廉扁意粉 🍝 $78意粉份量大,賣相睇落簡單,但忌廉汁味道好濃好香,唔會太鹹;意粉麵質煮得啱啱好,口感厚身帶點彈性,感覺有啲似食沾麵。#nicefoodie
地址: 銅鑼灣摩頓臺25號地舖
竹炭多士 🥖(跟餐)
煙肉薯蓉湯 🥣(跟餐)
慢煮加拿大無激素法式朱安配薯菜 🍖$118
慢煮美國黑安格斯牛柳配薯菜 🥩 $268
檸檬刁草忌廉汁香煎菲力鯛魚排配薯菜 🐟 $108
鯖魚煮得岩岩好,都幾滑,味道正常。
日式海膽忌廉扁意粉 🍝 $78
#nicefoodie銅鑼灣