2017-06-28 71 瀏覽
Gals night當然搵間舒服有情調既餐廳食飯啦!甘岩琴晚見到Facebook有page推介Hungry Pug好似好得意,就決定黎試下。收工六點九左右去到餐廳,見到無排隊以為好好彩,諗住入去時,staff就問我地有無book枱,無book枱既話就full左🤦🏻‍♀️ 正當我地諗住轉射走,佢叫番停我地問可否8:30交番枱俾佢,最後我地就好幸運有得嘗試Hungry Pug! Hungry Pug係大廈既一樓,一出lift就會見到menu stand! 轉左就係餐廳。餐廳比較暗,情調唔錯,到處都可以見到八哥仔既裝飾,對於dog lover黎講好賞心悅目🤣Menu Cover 當然唔少得大大隻pug係到💗四個女仔叫左五樣野share食,Caesar Salad份量好少,數得出得十塊生菜🤦🏻‍♀️ 醬太多,略嚴過咸。黑松露薯蓉味道一般,無咩黑松露味。份量都算適中,三至四人share,每人幾啖淺嚐唔會話太飽。黑松露野菌意大利飯味道偏淡但都可以接受,勝在足料有好多野菌🍄🍄🍄👍🏻👍🏻 炸魚薯條🐟🍟真心唔錯!值得推介!薯條同魚都炸得好脆,魚肉炸完都好滑!魚本身味道都係偏淡(應該係無咩落鹽),沾完沙律醬食

Menu Cover 當然唔少得大大隻pug係到💗

Ceaser  salad

Black  truffle  potato

Black  truffle  risotto

炸魚薯條🐟🍟真心唔錯!值得推介!薯條同魚都炸得好脆,魚肉炸完都好滑!魚本身味道都係偏淡(應該係無咩落鹽),沾完沙律醬食就岩岩好😋
Fish  and chip

卡邦尼意粉味道不錯,都係偏淡身少少! 忌廉好滑好香,又唔會太稠或太少汁👍🏻
Carbonara

綠茶咖啡🍵拉花好靚😍 本身係一d都唔甜既,咖啡同綠茶味都偏淡,飲得出落左好多奶。
Matcha  latte

總括而言,食物味道唔錯,由其適合唔中意食甘咸既朋友。餐廳環境有格調、坐位舒適,十分適合三五知己傾計談心。如果食晚飯記得最好預先book枱😊
2017-06-27
Black  truffle  risotto