2018-11-11 124 瀏覽
今日去佐間cafe食dinner😍 環境好清幽而且感覺好舒服 都好多人黎gathering! 佢仲有室外可以坐,岩晒依家涼涼地既天氣😍.明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉 $128意粉都份量好足,啖啖都充滿醬汁好juicy,明太子好貼心咁擺咗一邊,可以根據自己嘅喜好黎搭配。軟殼蟹都算幾大隻同尚算鬆脆😚.英式炸魚配黑松露薯條 $108炸魚有兩大條😍 同埋唔會話落得好多炸粉而且一咬就食到!仲可以落少少檸檬黎調味。薯條都比佐好多🤤 雖然話係黑松露薯條但係佢都有提供埋茄汁,等味道唔洗咁單調😚 而且個黑松露醬真係好好味同埋俾咗好大兜,一啲都唔使機會未食完已經點晒!.玫瑰果茶 $58同一般花茶一樣會座熱佐慢慢飲,啱晒gathering同朋友傾計嘅時候嗌😚 仲有呃like一流。味道偏淡,但依然保留左玫瑰嘅花香😍 仲有陣陣嘅士多啤梨味.Here comes the sun (strawberry) $88見佢有好多特色既cocktail 就嗌佐黎試😚 外觀整得好靚,佢整到好似沙冰咁完全覺得有好重嘅酒味,士多啤梨都好濃!啱晒啲唔係幾鍾意飲酒但又想試吓既朋友.總結,我覺得算係一間有誠意嘅小店👍🏻 環境真係好適合ga

明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉 $128
明太子炸軟殼蟹忌廉扁意粉

英式炸魚配黑松露薯條 $108
英式炸魚配黑松露薯條

玫瑰果茶 $58
玫瑰果茶

總結,我覺得算係一間有誠意嘅小店👍🏻 環境真係好適合gathering,而且食物嘅份量都好足夠同有水凖!下次應該都會帶埋其他朋友嚟試吓再慢慢談下心😚
英式炸魚配黑松露薯條