2025-01-24
男朋友話要慶祝聖誕🎄特登接收工帶我去呢間餐廳,間餐廳非常闊落,樓底夠高,坐得舒服,不過環境有啲暗,做到好放鬆嘅感覺-職員都非常有禮貌,無論收碟、斟水都超勤快🥳🌟蜜汁燒焗花雕醉香雞 $228即叫即整都等咗一陣,份量大概係半隻雞,外皮燒得金黃,好少酒香但唔乾😌另外仲有個醬汁係甜甜嘅比人蘸🫰🏽配菜包括椰菜花、西蘭花同埋薯蓉等等,薯蓉特別好食,好有奶油香,口感綿密👏🏻⭐️松露野菌帶子意大利飯 $158佢係正宗做法嘅半熟飯,米粒帶少少硬硬地嘅感覺,朋友話好「痴牙」,但我OK🙌🏻口感都creamy嘅,亦都有松露香🥰帶子有三大粒,煎得好香,鍾意入面半熟嘅狀態😌🌟香煎鵝肝配香脆多士 $168呢個真係重頭戲,鵝肝厚厚一片,味道超香濃,搭配香脆嘅多士,口感對比勁明顯!佢唔係壽司郎鵝肝即溶嘅感覺,所以食落冇咁油膩,加埋黑醋酸酸地更加開胃🤤好食!伴碟嘅黑醋沙律都幾大碟,兩個人share啱啱好🫰🏽⭐️柚子檸檬蝶豆花梳打 $42 (左)呢杯飲品明顯係For打卡,味道方面,柚子檸檬嘅感覺好突出😙⭐️利賓納荔枝乳酸梳打 $42 (右)呢個飲品乳酸味同利賓納都偏淡,但入面有果肉,而且荔枝好甜,但係又冇上一杯咁甜😗-餐廳仲有戶
職員都非常有禮貌,無論收碟、斟水都超勤快🥳
⭐️松露野菌帶子意大利飯 $158
🌟香煎鵝肝配香脆多士 $168
⭐️柚子檸檬蝶豆花梳打 $42 (左)
呢杯飲品明顯係For打卡,味道方面,柚子檸檬嘅感覺好突出😙
⭐️利賓納荔枝乳酸梳打 $42 (右)
餐廳仲有戶外位置,特別適合喜歡享受陽光嘅朋友仔,見到有其他客人帶埋狗狗一齊用餐🤓最後臨走同聖誕樹影咗相🥳
*此乃自費食評
有讚有彈唔明點解唔可以刊登🥲🙏🏻?