GCX
2017-03-24 3145 瀏覽
週末又係同朋友出街食飯嘅時候,想食西餐又唔想食平時食開嗰間,於是出發去搵新餐廳黎試入到GCX第一件事係會俾佢右手邊呢排架吸引,全部都係買面或者醋,我諗係佢哋餐廳用嘅食材我哋係吧枱位等左一陣,因為啱啱走咗一台,好快就入得啦因為啱啱個台好多人所以拍埋晒啲枱,店員將佢哋逐張分返開其實間餐廳好多人食,只係咁岩比我搵到角度所以影到啲相好似冇咩人咁終於坐低食嘢啦,墊枱紙都用心設計過👍🏻先係餐包,點橄欖油同黑醋食,好健康我哋叫嘅Lindemans Apple Lambic Beer最快嚟到,冇咩酒味,好似Apple cider甘,有少少略鹹但係都接受到之後就係蝦沙律,佢嘅蝦好好味,因為佢哋出面捲着左一層幼麵,然後再攞去炸,口感食落好脆口仲有牛油果添比較近鏡,見到佢嘅面一條條炸得金黃色,咬落卡卡聲仲叫咗個野菌意大利飯,聽聞係用白松露油煮嘅,但食落同平時嘅意大利飯分別不大😸
我哋係吧枱位等左一陣,因為啱啱走咗一台,好快就入得啦
因為啱啱個台好多人所以拍埋晒啲枱,店員將佢哋逐張分返開
終於坐低食嘢啦,墊枱紙都用心設計過👍🏻
先係餐包,點橄欖油同黑醋食,好健康
但係都接受到
仲有牛油果添
比較近鏡,見到佢嘅面一條條炸得金黃色,咬落卡卡聲