2018-03-16 719 瀏覽
放工後想搵個舒舒服服坐低食餐飯,朋友話有間cafe一直想試,佢就帶咗我去呢度。黎得都係想試下啲有gimmick創意既菜式,所以我地嗌咗幾樣佢地既特色菜。先黎個沙律開下胃,鮮果優格沙律啲沙律菜好fresh, 份量都幾大碟,好彩係菜唔係食到好滯。呢個三文魚抱泡飯好特別,好似焗咗一層梳乎厘係飯上面咁,以為會甜甜地,但食落口感大於味道,軟林林好似好有空氣感既蛋白咁,幾得意。入面既飯炒到粒粒分明,三文魚厚身,兩個人share剛剛好。呢款士林炸雞同我係出面小食檔食到既有啲唔同,呢隻好酥香。佢應該係事先炸過一遍再落鑊炸第二次,所以啲油已經飛走晒,我用手就咁食都唔會食到手指油淋淋,好乾爽!雞肉難得唔會變乾身仲係好嫩,好想知道佢地炸雞既秘訣係咩。見到好多人都有嗌呢個韓式燒牛肋骨,搞到我地都想試一試。同樣都係份量好多,有成7-8件,啲汁甜甜地,牛肋骨燒得夠香,配生菜食可以唔洗咁膩。珍珠奶綠大大杯都係$28,唔算太甜,清清地唔錯。

入面既飯炒到粒粒分明,三文魚厚身,兩個人share剛剛好。

呢款士林炸雞同我係出面小食檔食到既有啲唔同,呢隻好酥香。

珍珠奶綠大大杯都係$28,唔算太甜,清清地唔錯。
2018-03-12