2018-03-03
Gin Bar@尖沙咀Happy Friday 去諾士佛臺飲番杯係成個星期最令人滾動嘅節目 😂今次發掘到呢間 Gin Bar 超有水準!由店名到環境都好有玩味,勁 chill連廁所都掛咗啲 playful 嘅畫裝修落咗好多心機 👍🏻時下興嘅酒 game 都有有 slap cup 同裝咗 BP connect 嘅 beer pong 玩唔係度度都有㗎,係可以玩計分對戰嘅 system 嚟感覺係咪好 high tech 呢?哈哈而家有個勁抵嘅串燒套餐$68 有四串串燒加杯嘢飲!杯嘢飲仲可以揀紅白酒、cocktails、mocktails 𠻹平時嗌杯酒都唔止啦 🙈我哋點咗兩 set 再加其他嘢~講真喺酒吧食,都唔會話 expect 啲嘢好好食但係呢道啲串燒味道都拍得住普通嘅日本餐廳經理介紹話啲串燒係由日本師傅主理!成件事好有 heart 😂一啲特別啲嘅部位都有,試咗雞心、雞肝、雞皮等等~呢道有好多種來自世界各地唔同嘅 gin本來都係諗住隨便點 😆個經理就好 friendly 咁推介咗呢兩杯 cocktails 俾我哋呢杯係加咗櫻花同玫瑰嘅 Gin Cocktails原本個名係好浪漫嘅,不過我
Happy Friday 去諾士佛臺飲番杯
係成個星期最令人滾動嘅節目 😂
今次發掘到呢間 Gin Bar 超有水準!
由店名到環境都好有玩味,勁 chill
連廁所都掛咗啲 playful 嘅畫
裝修落咗好多心機 👍🏻
時下興嘅酒 game 都有
唔係度度都有㗎,係可以玩計分對戰嘅 system 嚟
感覺係咪好 high tech 呢?哈哈
而家有個勁抵嘅串燒套餐
$68 有四串串燒加杯嘢飲!
平時嗌杯酒都唔止啦 🙈
我哋點咗兩 set 再加其他嘢~
講真喺酒吧食,都唔會話 expect 啲嘢好好食
但係呢道啲串燒味道都拍得住普通嘅日本餐廳
經理介紹話啲串燒係由日本師傅主理!
成件事好有 heart 😂
一啲特別啲嘅部位都有,試咗雞心、雞肝、雞皮等等~
呢道有好多種來自世界各地唔同嘅 gin
本來都係諗住隨便點 😆
呢杯係加咗櫻花同玫瑰嘅 Gin Cocktails
原本個名係好浪漫嘅,不過我唔記得咗 😂
味道甜甜哋好有花香,非常易入口!
第二杯又係好 fancy
係加咗 mousse 落去
所以甜中帶點開胃嘅酸
兩杯都好啱飲!👍🏻
之後點咗啲佐酒小食
燒雞泡魚乾燒得香口,調味適中
真係好啱送酒
日式辣汁牛舌望落好似好辣
其實只係辣辣哋,可以放心食 😂
揀咗兩隻都係英國嘅 Gin
Menu 好詳細咁介紹咗各種 Gin 嘅味道同特色