2019-04-17
今晚GIRL'S TALK,想搵個坐得舒服的地方,上網見到呢間樓上CAFE環境好正,一於同朋友黎試下,我地7點黎到唔太多人,仲有梳化位坐,每張檯之間都好闊落,空間感好足夠,好舒服,牆上的北歐風格裝飾絕對係打卡位,另外值得一讚的係餐具都好靚呀﹗鮮帶子虎蝦青蘋果沙律原來我地叫左同意粉一樣的餸,好在帶子同虎蝦都好好食,我地唔介意重覆再食,沙律菜好新鮮,配埋黑醋,感覺好清新。香草煙肉蛋焗啡菇啡菇好多汁,估唔到加埋煙肉蛋,味道好夾。黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉意粉爽脆,不會太腍,黑松露味好濃。炸龍利柳伴原切炸薯條龍利柳炸得好鬆脆,皮夠薄,魚肉好滑。蝶豆花+茉莉花花茶蝶豆花同茉莉花味道都不算濃味,加埋一齊飲落好清新,原來呢度D花茶係佢地自己包架,出面冇得賣架。雪糕心太軟雪糕有朱古力、雲呢拿、士多啤梨、石板街和曲奇味可選。朱古力心太軟唔算太甜,切開有朱古力漿流出來。
鮮帶子虎蝦青蘋果沙律
香草煙肉蛋焗啡菇
啡菇好多汁,估唔到加埋煙肉蛋,味道好夾。
黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉
意粉爽脆,不會太腍,黑松露味好濃。
炸龍利柳伴原切炸薯條
龍利柳炸得好鬆脆,皮夠薄,魚肉好滑。
蝶豆花+茉莉花花茶
雪糕心太軟