2019-04-08 2679 瀏覽
香港冇乜幾多咖啡點會出嗰gluten free嘅輕食,但係西華呢一間就有啦。呢一間嘅Cafe裝修幾靚坐得都算舒服嘅對待多數都係用粉藍色外牆白色裝修為主亦都係採取自然光。餐飲嘅選擇其實都唔少架,除咗蛋糕以外都有普通嘅多士意粉奄列等等,亦都好適合素食者去食因為有唔少都係為素食者而提供一啲冇蛋無奶嘅料理。呢一個嘅蕃茄味非常之濃郁,而且溝埋嗰個好似溫泉蛋嘅物體,係非常非常之好食。可能我係好鍾意食鷹嘴豆嘅關係啦所以呢一道菜配上有芝士嘅多士係非常之吸引除此以外佢哋都係標榜自己嘅甜品係自家製而果一日我為咗想試下佢地嘅甜品我就叫咗一個vegan chocolate 賣相睇落去其實唔差架,食落去口感我亦都覺得好好。因為佢好實在唔會好似D出邊食到嘅蛋糕好鬆軟嗰種感覺。當然佢嘅朱古力味非常之濃同香而呢一個菠菜奄列亦都唔差,菠菜嘅份量比我想像中嘅多,而且個蛋亦都係煎得啱啱好左啲蛋液流出黎添,唔會話好熟,所以食落去着係滑溜溜嘅。如果下次再嚟西環我一定會再嚟呢一間Cafe食!

當然佢嘅朱古力味非常之濃同香

如果下次再嚟西環我一定會再嚟呢一間Cafe食!