2009-03-19
系 中環國際金融中心2樓既 . 上次去系 Lunch Time, 好多人, 全場 Full. 仲好多人等位 tim. 我地唔等走左.今次假期去. 無 mug 人幾好. 佢地裝修行現代簡約格調. 環境好舒適.人手好多有十幾人, 假期日. 伙計多過客. 2 個人第一次試, 當然叫 2 斗一齊 Share 啦.佢有自選 Custom Salads 或 厨師精選 Chef Designed Salds,我地唔想用腦, 叫左 2 個厨師精選.1. Caesar -Naked $58 . (可以加錢 加: Grilled Chicken $68, steak$78, Shrimp $88 .)2. Seared Tuna $881. 凱撒沙律~ 菜好脆口. 好清新, 有絕配既炸面包粒, 面頭的芝士粉好香, 重有 裹面加左一樣好特別, 出面的西餐廳我從來未見過的~ ! 但出奇好夾, 簡直錦上添花. 碟菜唔駛咁 ' 寡 ' . 設計果個真系要讚 ! 另外,因為驚雞同蝦有雪味, 所以今次無加到.2.吞拿魚沙律~ 用了多種唔同既菜, 菜好 Colo
人手好多有十幾人, 假期日. 伙計多過客.
2 個人第一次試, 當然叫 2 斗一齊 Share 啦.
我地唔想用腦, 叫左 2 個厨師精選.
2. Seared Tuna $88
重有 裹面加左一樣好特別, 出面的西餐廳我從來未見過的~ [咸魚] !
另外,因為驚雞同蝦有雪味, 所以今次無加到.
2.吞拿魚沙律~ 用了多種唔同既菜, 菜好 Colourful.
側邊有8 小塊吞拿魚伴碟, 賣相佳. 裹面又有特別野,
Fried Capers (炸 類似果實種子, 粒野個樣好似胡椒 ),
咸咸酸酸, 混埋系菜度, 口感好豐富. 好野味. 層次豐富.
而吞拿魚塊我就覺得無 mug 味.
但我個 friend 就鍾意呢個.
而我就鍾意凱撒沙律多 D.
至於 D 伙計, 大致上都斯文有禮 ga 啦, 我地叫 2 斗一齊 Share 食,
(你知啦, 香港人好鍾意咁 ga 麻. ) 問佢地攞碗攞刀叉,
都無比面色, or 託手肘.
呢度 D 碗, 碟 好靚, 環境好干凈. 有 2 枱電腦可以上網.
D 菜好新鮮. 其實佢地D 菜沙律價錢 以西餐廳來講唔貴 ga 啦.
每碟都好大碟. 比足料. 裹面會有出面餐廳無, 同好特別既野加入去.
Mix 埋真系好好食.
上次系又一城間西餐廳食, 收$98 . D 菜無咁新鮮. 又細碟 D tim.
無呢度咁好食.
自己去吉之島買包法國生菜都要件 Over$40 蚊啦, 都計未其他配料.
包菜又唔知放左幾耐 Wor. 邊有哩度咁新鮮 ar.
食完個胃好舒服, 成個下午有個好健康既感覺.
不過有個意見真系想老細改善下:
你請晒 [南亞睿] 既英文人, 行外國形象. 咁無問題.
我知你系想走高級路線. 行全英語制.
但而今既中環, 真系人多過 [鬼] ga 啦.
重有大量國語人 人流 tim. (好多大陸公司系中環開分公司 ga).
香港而家行 2 文3 語 啦, 在商言商, 應該放 D 國語伙計系度幚幚手 ar.
我見到 D 國語人系度想買野食傘, 雞同鴨講, 手指指都唔掂. 場面咁懢介. 真系好可憐.
情何以堪 哩!
呢點, 其實呢度好前輩都有講.
Dressed 老細想發就要快 D 改啦!
PS: 重有呢度 D 水好貴. $25 1 支.