2024-12-04
一直都覺得北角好老舊同好福建😂 今日咁岩去睇醫生,就係附近搵間coffee shop醫肚。發現原來北角原來市區翻新左好多,仲開左好多小店。 今次就求其選中左呢間ABC ☕️ 結果係 🔟分推薦! !環境: 有outdoor 同indoor seats, 兩邊都好chill, 有sofa seats可以兩三個朋友挨坐住吹水,亦都有木🪑同檯,好適🈴一邊飲野一邊做嘢 餐廳設計感覺好似賣家品燈飾店🪞🚪🛋️ 設計擺設都好有品味 食物: 叫左個咖喱 🐑 炒印度米,米炒得好乾爽,咖喱羊好入味,而且羊肉真係好有羊肉香而且好軟滑(我係超鍾意食羊😂 香港好多餐廳都可以煮到個羊唔似羊🥲) 。飯面灑左啲椰絲醉,飯又混入左好多花生粒,成個飯好惹味同好有咬口。 另再加多左杯黑咖啡☕️ 好有果香好有驚喜!最後忍唔住再叫多杯😗