2023-03-07 317 瀏覽
今日想去食下日本野,好似雲壽司呢一間連鎖店都成日出現係我個openrice既suggested餐廳,所以今日專登打電話去即日book位,估唔到星期日都會有7點。一入到去見個環境都唔錯,係細d,不過坐落中環prime location都無辦法。坐低就有個任選既12件壽司套餐,有一貴一平,選擇其實都幾多!即刻睇下相個人覺得性價比都算好高,每件飯既壽司醋都好平均,因為我好多時都著重個飯既質地再加調味,今日食既都好唔錯! 魚生都好新鮮尤其係火炙,推薦可以食下個右口魚,當然左口魚都好!有一樣唔太好就係軍艦既紫菜即做都淋得好快,扣左d分。之後再俾多個機會,要個三文魚手卷。紫菜就好d啦,不過都略嫌都係有d淋,但係值得讚既係好多三文魚,食到底都仲有!最後想講一講個service,佢每一個waiter都好有禮貌又好alerted,咁啱當晚叫到有另外一枱客倒瀉熱水,waiter哥哥即時好快地攞毛巾去處理,想表揚一下overall都好好,有唔好既就係坐既地方好細,諗真唔會係舒服。不過其他既野都好好!

有一樣唔太好就係軍艦既紫菜即做都淋得好快,扣左d分。

2023-03-05