2019-05-17 578 瀏覽
一直經過維園,都會見到呢間餐廳!!好sharp好sharp嘅little bao neon sign~之前去過中環嗰間食佢嘅雪糕,都已經覺得好正,成日經過想食嘅時候都無位。今次除左雪糕仲食咗其他嘢😋😋我地叫左個truffle fries! 一嚟就覺得幾靚仔,有啲小黃瓜同蘑菇喺到🥰truffle味又好濃郁。不過不過,最出色都係佢啲薯條。薯條質地係脆,唔係淋身,又唔會太乾。撈埋啲嘢一齊食,都好夾。真心推薦大家嚟食叫依個。之後叫左2個包😋pork belly bao係另外一樣must叫item! 個包烘過,所以係有小小脆同香口啲。入面有紫洋蔥青瓜,朒肉依啲比較肥膩嘅嘢,加上紫洋蔥同青瓜就中和返。依個包味道真係一流!另一個包係fish tempura bao,依個就有啲失望喇😭個魚太乾身,成件事就係超級乾😭最後點少得ice cream bao! 係綠茶加煉奶味,同埋salted caramel味!係熱辣辣嘅炸饅頭加凍冰冰嘅雪糕,好正~個人推介salted caramel味!又咸又甜咁😂drink方面,兩杯野飲都同想像中嘅差唔多,唔會話太甜,酒嚟講都好畀誠意,唔會淨係落小小咁。p.s. staf
一直經過維園,都會見到呢間餐廳!!

truffle  fries

之後叫左2個包😋
pork  belly  bao

fish  tempura  bao

最後點少得ice cream bao!
ice  cream  bao

yuzu  leaf

osman’s  fizz

p.s. staff都幾friendly同熱情😂問我朋友係唔係rapper😂

truffle  fries
pork  belly  bao