2012-08-10
一早已經想試呢間SUGAR. 但早排實在熱到令人一聽到OUTDOOR 呢個字就卻步.湊著朋友就快離港工作, 就上去一聚.與太古城相連,交通好方便,亦好易搵. 我地去到當然要求OUTDOOR位置, 當時已經HALL FULL, 星期一過左HAPPY HOUR 都坐滿一半既bar,確實不常見.行出去戶外, 環境真係令我非常驚訝. 沙發係一大張, 大到可以一個人訓係上面,對著一百八十度的港島東海景,工作煩惱一掃而空.每台面上均放有藍色的台燈,加添浪漫氣氛. 可惜因為塊玻璃, 要影海景的話,會常常反光. 點了Cabernet Sauvignon.伴酒小吃是免費的,而且可以refill.咬下去感覺像是淋淋的doritos, 不太討好.紅酒方面, 在這樣的環境下,不管是怎樣的酒都會變得好飲 ** 另帶一提, 這麼的服務很好. 要求拍照的話,店員會問題想要怎樣的角度,要什麼背景. 什至半蹲只為你拍張好的照片.
湊著朋友就快離港工作, 就上去一聚.
行出去戶外, 環境真係令我非常驚訝.
紅酒方面, 在這樣的環境下,不管是怎樣的酒都會變得好飲