餐廳: Green Waffle Diner (擺花街)
資訊:

今日同同事一早就肚餓啦,見到呢間有啲午市套餐12點前離座免加一,仲送湯或沙律,半份窩夫同餐飲! 咁平就當然要試下!我地叫佐一個Herb veggies mini skillet,呢個係焗薯粒黎,薯仔係有機薯仔,特別健康,亦都好新鮮,質感好好👍🏻加埋啲有機蔬菜,仲有日本嘅雞蛋,整到流心半熟,撈勻所有材料嚟食,好豐富嘅口感同味道!(^◇^;)另外叫佐一個Create your own waffle,我地揀咗斑蘭窩夫,配料就有火龍果,士多啤梨,藍莓,黑白朱古力碎,窩夫熱辣辣🤫配埋啲新鮮嘅生果,同埋甜嘅朱古力,真係食緊甜品咁,仲可以配埋唔同既醬混,好好食又有得選擇自己中意既配料,正呀!(☻-☻)最後飲品就叫佐兩杯,分別係Cascara Soda同埋Pandan refresher,咖啡陳皮梳打水味道唔係苦澀,反而係甘香,凍凍地幾特別幾清爽🤭斑蘭雞尾酒道唔係太重酒味,甜度為主,都好好飲,中午飲酒都唔怕醉呀!(=^x^=)