2009-01-20 4 瀏覽
上次miss咗H記嘅 “All You Can It” promotion,今次又豈能錯過呢!準時六點正已到H記準備嚟緊兩小時的大作戰。所有枱一早已set好,枱面每人有張類似點心紙的order紙。我們二話不說已各自選了一客creation和第一round雪糕。老實說,這幾款creations (Oriental Romance, Banana Split & Venice Love) 都唔係特別吸引,係呢個「非常時期」,都係試多幾款雪糕好過。經過兩小時的大戰,我們四人吃了46球雪糕(我自已包銷了當中的17球,哈哈!)。雖然H記嘅雪糕係較滑和好食,不過食食吓都真係有點飽滯感,連味覺都有D fatigue。最好食的是Strawberry Cheese、Melon、Belgium Chocolate & Choc Choc Chips。食完咁多凍嘢,不忘點杯熱檸茶暖暖胃。經過今次大戰,我想有一排都唔會食雪糕lu!

[19/1/2009, Mon]