2020-10-28
Gwee定期會推出創意特飲~繼之前嘅海灘鯊魚系列,最近迎接Halloween,設計咗布袋怪、腦袋兩款特飲!造型逼真,一杯在手,感覺真係好鬼過癮!😝▲Gwee常常會推出限定特飲,每次嚟都好有驚喜!▲紅桑子果汁好似血,好像真!✦Hollow Brain HK$68第一次在店家IG睇到呢款飲品,都比佢嚇咗一跳,因為真係好真!😂腦袋係淡奶做嘅蒟蒻,彈牙爽口,加埋紅桑子果汁提味,玩味十足!中層則係岩鹽奶蓋,底層係紅桑子果+梳打!呢杯特飲無咖啡,但勝在飲上口酸酸甜甜,夠晒消暑!唔啱咖啡嘅朋友可以揀呢款!✦Oogie Boogie HK$68呢款係咖啡特飲,用咗比較Nutty啲嘅espresso做底,中層係岩鹽奶蓋,圍邊則係法國Valrhona 70%黑朱古力,最頂係店家自家製Jack造型蛋白餅。我幾滿意呢款espresso,好甘香濃郁,帶有濃濃堅果香,同黑朱古力、奶蓋好夾!另外,蛋白餅好甜,好香脆,咬一口餅,呷一口咖啡,多重滋味,治癒度十足!▲Gwee堂食位置不多,坐爆就只能出去店外「立食」了!▲可愛餐牌,一目了然有咩食~▲門口相當唔起眼,好易行過都唔知!P. S. Gwee實際
繼之前嘅海灘鯊魚系列,最近迎接Halloween,設計咗布袋怪、腦袋兩款特飲!造型逼真,一杯在手,感覺真係好鬼過癮!😝 ▲Gwee常常會推出限定特飲,每次嚟都好有驚喜!
▲Gwee堂食位置不多,坐爆就只能出去店外「立食」了! ▲可愛餐牌,一目了然有咩食~ ▲門口相當唔起眼,好易行過都唔知!
P. S. Gwee實際得6個堂食座位,無位坐就只能在店外立食!😢立食位好多蚊,著裙最好帶埋蚊怕水。另外,飲品需時製作,要等20分鐘左右,趕時間建議揀第二間。
Halloween 兩款特飲供應到11月17日,想試就要快手!😁